For Jacob fra Vordingborg var vrede og ondt i maven hverdag. En dreng i bare 3.klasse har siden skolestart haft et temperament, som resulterede i alt for meget vrede. Jacob blev også storebror for nogle år siden, og også det reagerede han kraftigt på.
Jacob har haft svært ved at være i skole hver dag. Han har ikke gået i SFO, for bare det at “overleve” en skoledag uden vrede, var en kæmpe udfordring for Jacob. Jacob mistede sin klasselærer i slutningen af 2.klasse, og har siden haft vikar. Det er svært for ham, for han kan ikke lide sin vikar, og han var rigtig glad for sin klasselærer.
Udfordringer
Efter lillebror kom til verden, begyndte Jacob at få ondt i maven. Jacob begyndte også at udvise meget vrede mod hele verden. Jacobs mor fik meget skældud af Jacob, som følte sig overset. Da mor en morgen glemmer at vinke farvel til Jacob, trigger det hans vrede og savn fra moren, og herefter går det virkelig ned af bakke. En dreng føler sig ikke elsket. Det har intet på sig, men han har fået følelsen, og det er nok til at sætte en lavine af dårlige oplevelser igang.
I skolen bliver Jacobs klasselærer langtidssyg. Der kommer en vikar, som Jacob ikke kan lide. Han synes, at hun råber, og han føler sig uretfærdigt behandlet af hende. Han synes hun skælder ham ud foran alle de andre, og han reagerer kraftigt med vrede, og derved skaber han endnu flere problemer for sig selv.
SOS forløbet
I SOS forløbet arbejdede vi først med at forløse det traume, som Jacob får med sin mor, der ikke vinker farvel. Herefter oplevelserne fra skolen, hvor Jacob følte sig råbt af. Gennem mit følelsesforløsende traumeterapi i børnehøjde fik Jacob sluppet traumer. En indre ro voksede langsom frem i kroppen. Indre ro kan vi alle bedst lide, for den giver os lov til at mærke glæde og kærlighed. Jacob begyndte at tro på, at mor rent faktisk elsker ham. Det bliver også nemmere at begynde at fokusere på de ting, som rent faktisk virker, og som vi kan gøre noget ved.
Bachs blomsterremedier er altid en vigtig del af SOS forløbet. Her fik Jacob hjælp til at slippe vreden. Til at slippe sin forurettehed. Til den indre uro. Til at kunne omstille sig til fx en ny vikar. Til at forløse traumer. Langsomt begyndte hans system at falde til ro, og frygten for, at mor ikke elsker ham forsvandt.
Jacob og hans far har også arbejdet koncentreret med hjernegymnastik. Jacobs hjernehalvdele samarbejdede nemlig ikke, og det kan heldigvis trænes. Når træningen kører, og det stille og roligt bliver bedre, kommer det også til at gøre en kæmpe forskel for overskud og tro på livet vil en det godt.
Resultatet
Jacob fra Vordingborg som levede med vrede og ondt i maven, lever nu med glæde i sind og ro i mave. Far er ovenud lykkelig, både på Jacobs vegne, men også for den lille familie, fordi de alle har fået det bedre.
Jacob er nu i skole alle ugens dage. Han er ovenikøbet også i SFO, og han nyder det. Det er blevet nemt at sige farvel til mor – mor elsker ham jo. Far fortæller, at Jacob ikke er så sur og vred mere. Det er faktisk meget sjældent, at der overhovedet er konflikter. Hverken i skole eller hjemme er der vrede. Jacob fortæller også, at vikaren nu ligefrem er blevet nemmere at være med.
Hvad vælger vi at fokusere på? Hvis vi er i underskud, som Jacob helt tydeligt var, da han første gang kom hos mig, er det meget nemt for os at fokusere på det, som ikke virker. På alt som irriterer os. Derved kommer vi ind i en ond spiral, hvor alle og alt er irriterende. Den onde spiral fik vi vendt for Jacob. Hans omgivelser er de samme, men hans tilgang er med udgangspunkt i overskud, så idag har Jacob en helt ny tilgang, med mere positive øjne. Hverdagen i Vordingborg er blevet så meget nemmere, og vrede og ondt i maven forsvandt.