Har dit barn svært ved koncentration og at læse og lære, og er det et slid at komme gennem skolearbejdet – så læs med her om hjernetræning.
Det er måske ikke nogen trøst, men der er mange andres børn, der har det ligesådan. For resten er det slet ikke trøst, der er brug for – men hjernetræning.

Hjernetræning og hjernehalvdele

Hjernegymnastik. Nu tænker du måske, hvad gymnastik og hjernetræning har at gøre med koncentration og at læse og lære? Jo, hjernen består af to halvdele, som hver har sin opgave. De to hjernehalvdele skal arbejde sammen, for at man kan læse og lære ordentlig. Og det kan alle øvelserne i mit SOS forløb hjælpe med.

Du skal naturligvis ikke regne med, at en lille smule gymnastik fjerner alle vanskeligheder. Tingene sker ikke fra den ene dag til den anden. Resultaterne kommer først efter et stykke tid. For nogen går det hurtigt, andre går det ikke så hurtigt.

To slags øvelser i SOS forløbet

Stilleøvelserne er især gode for koncentration. De hjælper også mod nervøsitet, usikkerhed og angst.

Aktivitetsøvelserne gør dig i godt humør og hjælper dig med koncentration og at læse og lære med hjernetræning. Det er rart at bevæge sig, og øvelserne er lette at lære. Alle øvelser har jeg tegnet, og de er en del af de arbejdsark, som dit barn får udleveret efter hver session.

I det hele taget kan du lige så godt vænne dig til, at dit barn siger “Det klarer jeg nok” i stedet for “Det kan jeg ikke”.

Hjernehalvdelene har hver sin opgave

Øvelserne her bygger på den grundide, at den ene hjernehalvdel (hos de fleste mennesker den venstre) især tager sig af de opgaver, hvor man arbejder med rækker af mindre dele. Med logiske og rationelle ting, fx bogstaver. Den anden hjernehalvdel arbejder med helheder, billeder og følelser.

Fordi hjernehalvdelene har hver deres specialer, er det vigtigt, at de arbejder sammen. Stress, angst for at lave fejl og ringe selvfølelse kan føre til, at de to hjernehalvdele har svært ved at arbejde sammen. Og hvis dit barn kun arbejder med halvt potentiale, kan det give indlæringsvanskeligheder.

Krop og hjerne er forbundet

Krop og hjerne er forbundet sådan, at venstre hjernehalvdel aktiverer musklerne i kroppens højre side, mens den højre hjernehalvdel aktiverer musklerne i venstre side. Ideen bag alle krydsøvelserne (som der også vil være på arbejdsarkene) er, at samarbejdet mellem hjernehalvdelene opøves, når begge siders muskler arbejder sammen.

Det er altid en god ide, at børn og voksne laver øvelserne sammen. Det er sjovere for børnene, og øvelserne er også gavnlige for de voksne. Jeg anbefaler altid, at hjemmearbejde laves sammen som familie. Mindre eller større søskende kan også ligeså godt få gavn at det SOS forløb, som dit barn starter op.

Alt hjernetræning i mit SOS forløb giver børn større modtagelighed for at læse og lære samt holde sin koncentration. Ydermere er der en masse andre gode effekter, som bedre trivsel og mere overskud.

Jeg er af den overbevisning, at hjernetræning er en af de store grunde til, at så mange børn og unge får hjælp hos mig. Der hvor hele familien virkelig er dedikeret omkring øvelserne fra arbejdsarkene, er der altid succes med at nå i mål med alt hvad barnet ønsker den 1.gang til SOS forløb.

Læs mere her om mit SOS forløb