Valdemar går i 0.klasse, og er den sødeste og meget fornuftige dreng. Han er skilsmissebarn, med alt hvad det indebærer af konflikter, samtidig med en separationsangst fra sin mor i en lille by i Næstved. At være skilsmissebarn kan for mange børn være svært, og alt for ofte ender det i en separationsangst.

Valdemar startede SOS forløbet med at have angst for alt, men aller mest angst for at give slip på mor. Det gav store problemer ved aflevering i skole, og mor har været med i skole i meget lang tid. Samtidig var han bekymret for alt. Og bange for alt. Han har oplevet en mor og far i en lang krig om samvær, og her blev han udadreagerende og fik det værre og værre.

Når udfordringerne hver dag er store, og Valdemar i lang tid har haft det hårdt, så tærer det på de voksne. Undervejs i forløbet har mor været brugt. Men ved afslutningen fortæller mor glad, hvordan alt er blevet bedre og mere overskueligt, i takt med at Valdemar har fået det bedre.

De svære afleveringer blev overvundet

De svære afleveringer har fyldt meget og der er blevet arbejdet en del med dem. Frygten for at miste mor har siddet dybt i Valdemar. Vi har brugt EFT og tapping som et af redskaberne, og det har mor gjort med Valdemar ved sovetid. Det har også haft den positive effekt, at Valdemar nu falder hurtigt i søvn, så der er i dag er kommet en langt bedre natsøvn.

Valdemar har været utrolig god til at sætte ord på følelser, og hvorfor han var så bange for at give slip på mor. Han har selvfølgelig tegnet alle de her forskellige situationer. Alt det har vi brugt til vores arbejde med at få uforløste følelser ud af kroppen. Og det fik vi gjort. Samtidig er det så fantastisk, at Valdemar og hans familie nu har alle de her redskaber til eventuelle fremtidige bump.

Mødet med folkeskolen – der skal være overskud

Med alt hvad der foregik i Valdemars liv, så var der ikke rigtig plads til mere. Derfor blev mødet med folkeskolen til en overvældende periode, og det kulminerede med en svær separationsangst. Det er egentlig ganske forståeligt. Her er en følsom dreng, som reagerer på alt for mange input. Og når tingene bliver for meget, er mor den eneste sikre ting i verden, og så bliver barnet bange for at miste sin mor. Valdemar har handlet helt naturligt, men det bliver selvfølgelig hårdt for alle.

Heldigvis har Valdemar opdaget, at mor vil være der altid. Det kan han forstå nu, efter vi også har arbejdet med hjernehalvdele og mere overskud i kroppen. Valdemar har oplevet at mor også har fået mere ro, og det virker også. Valdemar og mor har begge lavet øvelser sammen, og de har på den måde hjulpet hinanden til en bedre hverdag.

Afslutning på et fantastisk givende forløb

Et overvældende møde med folkeskolen i en svær periode er blevet til en succeshistorie. Valdemar og mor har arbejdet super godt med alt, hvad jeg har givet dem. De har begge været max indstillet på, at livet skulle blive bedre. Og med den indstilling og kamp gejst bliver det godt. Valdemar har fået det meget bedre. Han er ikke bange og bekymret mere. Afleveringerne er blevet så meget nemmere, og i dag er det kun sjældent, at det er svært. Valdemar har altid legeaftaler med hjem, for han er vellidt blandt klassekammeraterne. Mor har fået mere ro og de voksne mere overskud.

Denne virkelige case om et skilsmissebarn med separationsangst fra Næstved er bare en af mine mange cases om hvordan mit SOS forløb kan hjælpe dig og dit barn.

Læs mere her om SOS forløbet

Til næste år vil jeg tilbyde et fuldt ud skræddersyet nyt forløb til førskolebørn, så mødet med folkeskolen vil blive en god oplevelse.