På mange af vores skoler idag, skal børnene skifte både klasse, skole og lærere, når de skal i 7.klasse. Det forventes at børnene mestrer de her voldsomme skift. De skift kan udløse ekstremt lavt selvværd og usikkerhed hos mange af børnene i folkeskolen.

Jo ældre dit barn er, jo sværere er det at skifte skole og klasse. Det kan være rigtig svært at skabe sig en plads, når 7.klasse rammer, fordi der også her sker så meget for de unge mennesker.

Hvordan hjælper du dit barn i et skoleskift?

Sådan var det også for Freja, som skulle i 7.klasse på en ny skole, og dermed skulle blandes sammen med børn fra andre skoler. Det betød nye konstellationer af piger. Et hierarki skal dannes og Freja blev valgt fra hos de gamle piger, som hun ellers havde været gode veninder med.

Når en pige på 14 år i folkeskolen pludselig oplever at blive valgt fra, giver det usikkerhed, og hun bliver ramt på selvværd. Freja forstod ikke hvorfor de valgte hende fra, og Freja følte ikke, at hun fik hjælp fra lærerne.

SOS forløb som bygger selvværd op og smider usikkerhed ud

Freja fik på de forskellige trin forløst nogle af de traumer, som var blevet bygget op i løbet af denne 7.klasse. Samtidig byggede vi selvværd op med nye bekræftelser, som eliminerede usikkerhed. Faktisk er det helt utrolig hvordan selvværd kan bygges op hos en pige, som bare er så klar på at gøre alt for at blive glad igen.

Freja var utrolig god til at lave alle øvelserne mellem trinene og for hver gang hun kom i min klinik, havde hun fået bygget endnu mere selvværd op og smidt rester af usikkerhed ud. Stille og roligt fik Freja arbejdet sig ud af den ubehagelige følelse med at blive valgt fra. Hun fik bygget en tro op på, at hun er lige præcis så god, som hun skal være.

Den 3.gang Freja var hos mig, kom hun stolt og sagde, at hun havde besluttet sig for at skifte skole. Hun var simpelthen meget mere værd, end den klasse, som hun gik i. Hun ville vælge sig selv til, og starte på en frisk. Så hun flyttede skole. Fri af usikkerhed og med selvværd, kan alle næsten regne ud, at skiftet kom på det helt rigtige tidspunkt. Freja er faldet godt til. Hun er glad og hun bliver valgt til, fordi hun nu udstråler selvværd.

Freja har været gennem mit SOS forløb her