Hvad er gua sha massage godt for? ‘Gua’ betyder ‘at skrabe’, og ‘Sha’ betyder ‘rødme’. Det er ikke uden grund, at det er blevet populært også her i vesten, da regelmæssig Gua Sha massage forbedrer blodcirkulationen, giver fornyet glød i huden, reducerer rynker og giver en mere ensartet hudtone. Og nu også i Næstved.

Ved at massere/skrabe med sten, horn, metal, løsner du affaldsstoffer og giftstoffer, som sidder fast. På den måde forbedrer du blodcirkulationen i kroppen og stimulerer lymfesystemet, som renser kroppen for giftstoffer.

Jeg prøvede det første gang til endnu et af mine mange kurser inden for massage verdenen, og jeg har aldrig før følt så stor en lettelse i hele mit område omkring nakke og øvre ryg. Jeg blev solgt ret hurtigt og gua sha massage vil fra nu, være en fast bestanddel af tilbud i min klinik i Næstved.

Hvordan fungerer Gua Sha behandlingen?

 1. Gua-Sha er en behandlingsteknik der stammer fra Asien og som indgår i den kinesiske
  medicin TCM.
 2. Gua Sha kan bruges til at behandle både akutte og kroniske smerter, samt diverse
  luftvejsproblematikker.
 3. Behandlingen kan eventuelt kombineres med akupunktur og massage
 4. Der benyttes en særlig teknik hvor der skrabes på ømme/spændte områder med en glat
  genstand, som f.eks. poleret horn, keramisk suppeske, eller et låg.
 5. Med gentagne strøg stryges der på hudens overflade, hvorved der sker en hurtig reaktion
  med varme i området, samt hurtig lindring af eventuelle smerter, som f.eks. ved
  nakkespændinger.
 6. Der vil forekomme røde eller lilla prikker på huden, som er tegn på blodstagnation og
  farverne forsvinder i løbet af få dage.
 7. Gua-Sha fjerner hurtigt qi- og blod-stagnation, hvorved der skabes sund
  blodgennemstrømning gennem kroppen. Det løsner myoser og spændinger i muskulaturen
  og renser kroppen for affaldsstoffer.

Gua Sha bruges til behandling af akutte eller kroniske lidelser

som migræne, spændings hovedpine, piskesmæld, div. muskel- og ledsmerter, svimmelhed, bihulebetændelse, astma, mm.

Til at løsne muskler og sener.

Til at øge cirkulation af blod og vævsvæsker under huden og i musklerne.

Til at løsne stagnation og bevæge Qi og blod.

Til at lindre angst og spændinger i brystet pga. især hjerte Qi
stagnation (Ren 17 og Stenum behandles med gua-sha).

Til at lindre træthed, influenza, forkølelse m.m.

Gua sha massage giver en naturlig glød i huden

Det er faktisk ikke så meget udseendet, jeg tænker på, når jeg laver min gua sha-massage – det er i lige så høj grad hudens naturlige sundhed.

Jeg ser gua sha-behandling som motion for huden. Med motion opbygger vi en god form, så kroppen kan modstå de udfordringer, som møder den – hvad end det drejer sig om en løbetur, bekymringer, stress eller bare turen op på femte sal.

Med gua sha massage styrker du hudens opbygning og muskulatur, så den kan modstå de udfordringer, den på helt naturlig vis støder på i løbet af livet. Heriblandt de dybere rynker, der blokerer for blodcirkulationen, som vi ved er afgørende for, at huden kan få den næring, den skal bruge.

Rynker opstår oftest, når vi har det sværest: når vi er frustrerede, vrede, kede af det, stressede eller trætte. I disse situationer har huden det med at falde sammen grundet vores mimik. Langt hen ad vejen kan vi med fx gua sha-behandling hjælpe huden op på naturlig vis – helt uden botox, som jeg er så meget imod, fordi det netop ikke er naturligt.

Når vi masserer huden med redskaber som fx gua sha, så frigives affaldsstoffer og spændinger, så det kommer ud af din krop. Her er det også vigtigt at behandle halsen og nakken, da vi frigiver spændinger her, hvorfor vi tit er trætte i vores nakke.

Hvordan virker gua sha massage?

Blodcirkulation: Gua sha massage øger bevidst blodcirkulationen. Når blodcirkulation øges, vil huden opleves med mere levende og glødende.

Lymfedrænage: En central del af gua sha massage er lymfedrænage. Lymfesystemet stimuleres af gua sha redskaberne, hvilket modvirker væskeophobninger i kroppen.

Afspænding: Gua sha er et virksomhed redskab til at foretage en mere dybdegående massage af muskler og bindevæv. Bindevævet er det stof, der ligger mellem huden og musklerne. Med tiden bliver bindevævet svagere, hvorfor huden slipper væk fra musklerne, og huden synes med slap og rynket.

Forskning bag effekten af gua sha

Jeg er vild med at jeg nu også kan tilbyde gua sha massage i Næstved.

Læs mere om mine forskellige massage-former her