Klangmassage er Østens visdom kombineret med vestlig forskning i hvad lyd og vibration kan gøre for mennesker, der har brug for at finde ro. Klangmassagen har en mild smertelindrende effekt, og kan med fordel anvendes som supplement til smertestillende eller endda i stedet for smertestillende. Kroppen stimuleres til afspænding og dit fokus flyttes for en stund fra det, der gør ondt til noget, der føles godt. Målet er at styrke det sunde og understøtte kroppens evne til at hele sig selv, hvad Østens Visdom netop arbejder med så klangmassage er ideel behandling til dig, som måske er blevet træt af andre behandlingsformer.

Klangskålene

Klangskålene stammer fra den buddhistiske kultur fra Himalaya, hvor man kan datere dem helt tilbage til bronzealderen i Kina for ca 3000 år siden. Tibetanerne fortæller, at skålene egentligt kun blev brugt til opbevaring og ofring af mad til Buddha. Det er ret svært at forestille sig, netop fordi skålene vibrerer med fem forskellige toner, plus at de alle har deres egen frekvens, som kan påvirke kroppens celler. Klangskålene giver et harmonisk samspil mellem vidunderlige klange og dybdegående vibrationer, der spreder sig med cellerne til hele kroppen. Frekvenser, lydbølger og vibrationer der trænger dybt ned i kroppen og får spændte muskler til at slappe af.

I klangmassage anvender jeg Peter Hess terapi-klangskåle, som er tibetanske klangskåle, der er fremstillet i Nepal specifikt til klangmassage. Skålene har et stort klangregister og mange overtoner. De er endvidere fremstillet sådan, at toner og vibrationer går nedad i stedet for opad, hvilket betyder at klange og vibrationerne går direkte ind i kroppen og skaber en helt fantastisk healing af kroppen.

Klangmassage hjælper kroppen til selv helbredelse

Klangmassage fra Østens Visdom er en behandlingsform uden berøring. Med velklingende toner fra klangskåle sendes vibrationer dybt ind i kroppen, hvor de påvirker steder, man ikke kan nå med fysisk massage. Det spændende ved klangmassage er også, at man kan komme tæt på sig selv og mærke, hvad der virkelig er vigtigt i ens liv. Noget vi ikke har så meget kontakt med i en travl hverdag. Dette sker typisk som følge af dyb afspænding, hvor det bliver muligt at give slip på bekymringer og blokeringer og give plads til at kroppen kan helbrede sig selv. Jeg har haft en kvinde med en autoimmun sygdom, som efter få gange kunne fortælle, at kroppen talte til hende – hun blev simpelthen meget mere fortrolig med sin mavefornemmelse og kunne hurtigt bruge det aktivt i sin hverdag. Så før kunne hun sidde på bagerste række og vide at det spørgsmål kunne hun svare på, til nu rent faktisk at turde at svare på det

Klangmassage kan således også bruges til at afhjælpe tankemylder, tristhed og træthed, det beroliger dit nervesystem, hvis du har stress eller angst. Massage skaber en bedre nattesøvn og hjælper dig på rette kurs, hvis du oplever at være i ubalance.

Kroppen genoprettes

Kroppen består af op til 80% vand, mange kvadratmeter bindevæv og millioner af celler.

Som en anden computer husker cellerne alt, hvad der er hændt gennem livet. Oplevelserne – såvel gode som onde – lagres i cellerne, og når vi mindst venter det, kan især de negative minder poppe op og volde problemer. Det sker primært, når kroppen/sindet bliver overbelastet, f.eks. i en stresssituation.

Ubalancer og blokeringer i kroppen kan genoprettes med klangmassage, netop fordi klangskålens unikke energi og lyd går upåvirket og direkte ind, hvor der er behov for det.

Blot ved at stille skålen, hvor klienten har behov for det, og derefter slå den an, sendes vibrationer og lyde ned til det ubalancerede sted. Derved genskabes balancen – enkelt og nemt!

En tilstand af RO

Lyd og vibrationer masserer muskler, væv, sener, led og organer. Hjerne aktiviteten vil også typisk gå fra alfa til beta til theta aktivitet. Mange klienter oplever under klangmassage, at de på forskellige tidspunkter befinder sig i et stadium mellem at være vågen og at sove – de fleste synker ned i en meditativ tilstand. Det er lige der, hvor vi er mest modtagelige. På grænsen mellem vågen tilstand og søvn. Roen og den dybe afspænding aktiverer kroppens hvilesystem, og når det er aktiveret, kan kroppen begynde at restituere.

Klangmassagen giver en her og nu ro allerede første gang, du prøver, vibrationerne går så dybt, at dit nervesystem hurtigt falder til ro. Ønsker du en varig tilstand af ro, må du unde dig at modtage klang regelmæssigt.

Bedre natsøvn

Du vil opleve, at klangmassage har en afgørende positiv effekt på din natsøvn. Din søvn vil blive tungere og dybere, og du vil føle dig lettere og mere frisk, som følge af en bedre søvn. Jeg har mange klienter, der siger at de allerede den første nat efter klangmassage sover dybere og roligere end de længe har gjort. Det er fordi blokeringerne og spændingerne i kroppen har taget ens overskud og energi – og fordi behandlingen opløser disse blokeringer, kan energien igen flyde frit i kroppen.

Ekstra behov for dybdeafspænding

Klangmassage fra Østens Visdom er ren velvære og dybdeafspænding. Der kan være særlige grunde til, at der er brug for beroligelse af nervesystemet. Måske er du ramt af stress, måske har du en depression eller angstlidelse. Du kan være udfordret af fysisk sygdom og som følge af det have det følelsesmæssigt svært. Måske er dit nervesystem så sensitivt, at du ikke bryder dig om almindelig massage – da er klangmassage et super fint alternativ. Du bliver stadig rørt, men på en subtil måde. Går du til samtaleterapi, kan klangmassage også være et godt supplement, fordi klangene åbner op til følelserne – til det, der har sat sig som blokeringer i kroppen og først skal mærkes og sanses.

Celler der bliver glade

Klangmassage masserer på celleplan. Vi består af millioner af celler, der alle indeholder vand og energi – og er omgivet af vand. Vibrationerne fra skålene masserer cellerne ved at sætte vandet i blide svingninger. Du vil mærke det som en stille rislen i kroppen. Cellerne danser og bliver glade og harmoniske – og når man tænker på mennesker med autoimmune sygdomme, vil klangmassage være fantastisk. Deres celler er netop gået i krig mod hinanden og vil have så godt af at komme tilbage i harmoni.

Sådan foregår din klangmassage

Du ligger fuldt påklædt på min briks med et tæppe over dig i et dejligt varm massagerum, med tændte stearinlys, flotte malerier på væggene og en sansende oplevelse af harmonisk velvære.

Klangskålene bliver stillet rundt omkring på din krop, hvor jeg forsigtigt sætter vibrationerne igang med en filtkølle. Nogle gange bare en enkel skål, andre gange med flere skåle ad gangen. Du modtager også klang på fodsåler og i håndfladen. Du ligger først på ryggen og dernæst på maven. Nogle mærker mere end andre, men uanset hvad du mærker, er effekten den samme. Helt sikkert vil du opleve, at det at blive badet i klangenes bølgende blide toner, vil have en enorm stor beroligende effekt på dig og din krop. Det hele flyder sammen til en vidunderlig helhedsoplevelse af fuldstændig afslappelse og nydelse.

Når du forlader min briks, arbejder vibrationerne videre i dag. Derfor anbefaler jeg altid, at du giver dig selv mulighed for at være i ro resten af dagen, så du kan mærke, hvad der sker i din krop.

Dine egne selvhelbredende evner

Du er helt inde i din egen verden og måske vil der dukke svar op derinde fra din kerne, som du kan bruge fremadrettet. Det oplever jeg meget ofte. Det er på ingen måde mig, der behandler dig, Jeg stiller mig blot til rådighed med mine klangmassage, for at dine selvhelbredende evner kan træde i kraft og du kan finde alle de sande svar, der allerede bor inde i dig. Du ved det hele i forvejen – vi skal bare lige have fjernet det der står i vejen for at du kan se det. Det er meget rørende for mange at komme i kontakt med den indre stemme igen, efter at have mistet den i en periode, hvor kontrol og stress har haft overtaget.

Efter klangmassagen vil du opleve at drømme mere. Drømmene kan være tegn fra din underbevidsthed. På den måde kan du komme i kontakt med de svar, du allerede har indeni via din underbevidsthed og intuition.

Din mavefornemmelse bliver tydeligere

Du kan opleve at det vil blive nemmere at lytte til din egen mavefornemmelse igen, fordi den viser sig tydeligere i din hverdag, hvorfor du vil få sværere ved at ignorere den.

Jeg lader mig føre derhed hvor din krop ønsker det. Jeg arbejder med en fast klangmassage, men jeg mærker også efter og “lytter” til hvad din krop og dit system har brug for lige nu. Inden massagen har du også fortalt mig, om du har eventuelle problemstillinger, som du gerne vil have hjælp til. Det kan fx være gentagende hovedpine eller lændeproblemer. Så arbejder vi også med det:-)

Hvad kan klangmassage hjælpe med:

 • frigive affaldsstoffer
 • fjerne knæproblemer, tennis-/golf-albue
 • sænke et forhøjet blodtryk
 • give grounding til stressramte mennesker
 • afhjælpe fordøjelsesproblemer og en spændt mave
 • afhjælpe menstruationssmerter og smerter i underliv
 • støtte dig i at komme dybere ned i en meditativ tilstand
 • give dig ro, en følelse af et stille nærver og ren afslapning
 • løsne spændinger og blokeringer i krop og sind
 • hjælpe med at fjerne tankemylder, slippe kontrollen og finde ind til nærvær i nuets kraft
 • afhjælpe smerter i nakke, skuldre, lænd, mave eller andet
 • støtte mod stress, da det får kroppen til at slappe af og hjernen til at koble fra
 • skabe mere ro og balance samt et flow i kroppen

Læs mere om klang her

Klangmassage er simpelthen østens visdom, der er rykket til min klinik i Næstved, hvor lyd og vibration giver dig en ro, som er så god for din krop og dit velbefindende. Mange af mine klienter får klangmassage, som tillæg til traumeterapien. Den både lukker op for gemte/glemte traumer i kroppen og den forløser dem samtidig – hvad er mere fantastisk end det.