Her får du en gennemprøvet og effektiv behandling, hvor vi har “bekæmp eksamens angst” på dagsordenen, så du i stedet får en god oplevelse med fra eksamen. Uanset om eksamen giver et 02, 4 eller 12, så vil din teenager gå fra eksamen med en følelse af en god oplevelse – efter en behandling hos mig. Jeg har stor succes med at hjælpe teenagere med angst for eksamen. Jeg tilbyder behandlingen fra april til og med juni, netop for at hjælpe så mange unge mennesker som overhovedet muligt.

Det er normalt at blive nervøs, når man skal præstere og blive vurderet. For nogle fylder frygten for eksamen dog så meget, at det påvirker deres resultater, men det er muligt at udfordre angsten. Langt de fleste unge teenagere oplever nervøsitet før en eksamen og i forbindelse med fremlæggelse. Lidt nervøsitet er i orden, men uro og angst i kroppen er ikke i orden. Så skal du søge hjælp.

Her findes en effektiv behandling for bekæmp eksamens angst

I min behandling bruger jeg bl.a. EFT, som er akupunktur for følelserne, beroligende på krop og bekæmper angst, stress og uro. Ved hjælp af tegninger kommer vi hurtig frem til den årsag, som fremkaldte angsten for eksamen og generel præstation, og derved har vi en effektiv og hurtig behandling mod eksamens angst. Her vil også være et tvist af kunst-terapiens verden, fordi du med enkle formtegninger kan bringe dig selv i absolut ro. Her vil også være et tvist af pædagogisk kinesiologi – og ikke mindst finder vi ud af, om det er dit selvværd, der driller – og hvis det er, kan vi også gøre noget ved det. Jeg har stykket alle mine forskellige redskaber ned i samlet pakke – “Bekæmp eksamens angst”

Herudover bruger jeg også andre relevante redskaber, som passer lige præcis til dig, som træder ind i min hyggelige klinik. Jeg fornemmer hurtigt, hvad der er relevant for dig, og så sætter vi det i gang. Du får redskaber med hjem, som du kan bruge i hele din eksamens periode, således at du kan gå til alle dine eksamener uden at føle den gamle angst:-)

Symptomer på eksamens angst

 • Svedige håndflader
 • Svimmelhed
 • Hovedpine
 • Hjertebanken
 • Mavepine
 • Søvnproblemer
 • katastrofetanker (jeg kan ingen ting, jeg er ikke god nok, alt går galt)

Gode råd til teenageren, der kæmper med eksamens angst

 1. Berolig dig selv med din vejrtrækning. …
 2. Lær at håndtere svære tanker med mindfulness. …
 3. Fortæl din lærer, hvordan du har det. …
 4. Tal med familie og venner. …
 5. Dyrk motion og få et skud endorfiner. …
 6. Skriv – og få afløb for angsten.
 7. Tegn de formtegninger, som jeg giver dig til din session hos mig

Kom godt igennem eksamenstiden:

 1. Læg en plan. …
 2. Hold pauser fra eksamens læsningen. …
 3. Tal med din familie og dine venner. …
 4. Hold dine forventninger på et rimeligt niveau. …
 5. Spørg dig selv: Hvad er det værste der kan ske? …
 6. Husk: Alle bliver nervøse! …
 7. Dyrk motion og få et skud endorfiner. …
 8. Få din (skønheds)søvn.

  Vi har alle brug for at afreagere og komme fri af alle eksamens frustrationerne. I den forbindelse, er motion et utrolig godt middel til at få spændingerne ud af kroppen. Mange vil sikkert sige, at de ikke har tid til at motionere, fordi de skal læse, men det er blot et spørgsmål om prioritering. Når man kan se, hvad de unge ellers bruger tiden på, er der også tid til en halv times løbetur, en cykeltur eller en gåtur med hunden.

  En læseferie skal ikke tages bogstaveligt, men på den anden side er det også vigtigt at huske på, at hjernen har brug for pauser. Du skal derfor holde masser af små pauser undervejs, hvor du tænker på noget helt andet. Det er godt at planlægge pauserne, når dagen starter og sætte alarmen til, så du husker at holde dem, mens du læser. På den måde undgår du at køre mentalt træt. Forskning viser, at hjernen bliver træt ved mere end 45 minutters læsning. Det anbefales derfor, at 20 minutters pauser mellem hvert 45 minutters interval vil forbedre muligheden for, at du flytter det, du har læst, fra korttidshukommelsen til langtidshukommelsen.

  Hvis du kigger på hele dit eksamens pensum, er der normalvis rigtig mange sider, du skal læse. Eksemplet med maratonløberen er også meget godt i denne sammenhæng: Hvis maratonløberen starter for hver kilometer og tæller, hvor langt der er tilbage, vil det uoverskueligt de første mange kilometer. Hvis løberen i stedet tænker maratonløbet i bidder med fx 5 km ad gangen, vil det ikke føles helt så uoverskueligt. Du bør tilsvarende planlægge læsningen af pensum i nogle overskuelige daglige doser. Og sætte mål for, hvilke du skal nå at læse og hvornår.

  Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke med dine eksamener, og husk at du er lige, som du skal være. Der er så meget anden i verden end at gå til eksamen. Den er et øjebliksbillede af et tilfældigt udpluk af et helt skoleliv, så lad dig ikke låse fast af, at det måske ikke lige går, som du synes. Husk alt det andet, som du også er god til, og som er så meget mere vigtigt end et øjebliksbillede.

  Hvis du også ønsker et selvværdsboost til din teenager kan du kigge mere her