Efter et SOS forløb er alt blevet bedre. Josephine oplever, at hun nu kan snakke med andre, uden at få den gamle velkendte uro i kroppen. Den dårlige samvittighed er forsvundet, og til eksamen var hun blevet så overrasket over, hvor rolig hun var.

På vej til efterskole

Josephine går i 9.klasse på en friskole, hvor hun ofte har haft det svært, og ofte har følt sig anderledes. Josephine ønskede, at hun skulle komme af med den dårlige samvittighed, inden hun skulle afsted på efterskole. Samtidig ville hun også så gerne kunne snakke med andre, uden at blive urolig i hele kroppen.

Af med de små traumer fra folkeskolen

Josephine oplevede tit at blive valgt fra i sin klasse. Hver gang er hun blevet ked af det, men kun ked af det inden i. Aldrig har hun vist det derude, og det kan altså være ret hårdt. Det har vi arbejdet med. De fortrængte følelser har ikke godt af at være i kroppen, så ud med det. Samtidig har Josephine tit følt sig overset. Faktisk alle steder, både i skole og i familiesammenhænge. Og lidt sjovt kan man måske sige at det er, for Josephine er en meget vellidt pige. Både i skole og hjemme er hun meget vellidt, men hun har bare ikke selv haft følelsen af at være god nok.

Den dårlige samvittighed

Uanset hvor i Josephines verden hun har været, har hun altid haft den dårlige samvittighed med sig. Tænk nu hvis hun kom til at sige noget, som kunne gøre en anden ked af det. Tænk nu hvis hun kom til at gøre noget, som andre ville blive stødt over. Når nogen i skolen har opført sig dårligt, fx overfor en vikar, har Josephine følt sig forkert, fordi hun så gerne ville sige stop, men tænk nu hvis han så blev ked af det eller sur.

Den dårlige samvittighed blev arbejdet væk

Efterhånden som Josephine fik arbejdet nye overbevisninger ind i kroppen, forsvandt den dårlige samvittighed. I skolen oplevede hun således, at hun kunne sige fra overfor andre, uden at blive påvirket af det. Og samtidig med at den dårlige samvittighed forsvandt, var det også nemmere for Josephine at snakke med andre. At kunne fortælle og forklare, uden at vende hvert eneste ord i hovedet, for at ordene så aldrig kom ud. Josephine oplevede det som en befrielse, at hun ikke mere var bange for at sige noget forkert.

Ro til eksamen

Vores arbejde har også virket ind på eksamen. Josephine har været til eksamen i mens hun har gået hos mig. Meget overrasket var hun over hvor rolig hun havde været til en eksamen, for det havde hun aldrig prøvet før. Alle de øvelser som hun også havde fået i forhold til eksamen og ro i kroppen havde virket virkelig meget for hende.

Endnu en dejlig pige kan nu glæde sig til at få et fantastisk efterskole år. Fri af gamle traumer fra folkeskoletiden, og klar til at springe ud og bare have lov til at være sig selv. Jeg ønsker Josephine alt mulig held og lykke. Heldige er dem, som kommer til at være en del af Josephine på hendes efterskole.

Josephine har gennemført det her SOS forløb