Det var en stor mundfyld for Matilde at starte i 0.klasse, og samtidig blev det også svært at sige farvel til mor. Det udviklede sig til en pige, som græd, ikke ville give slip, ikke ville afsted i skole, og som så skulle bruge en voksen til at hjælpe til hver morgen.

Matilde var bange for alt nyt. Hun er skilsmissebarn og skal også passe på sin mor og far. Hun mærker alt, og tager alt for meget på sig. Hendes start på 0.klasse og det at sige farvel gjorde, at mor og far besluttede sig for, at de selv måtte søge hjælp til deres lille pige. Her ved slutningen af SOS forløbet må vi sige, at det var rigtig godt, at de valgte at handle selv.

Alt er blevet bedre

Matilde kan nu sige farvel i 0.klasse om morgenen uden problemer. Hun er glad, for hun har ikke længere brug for hjælp, og hun er ikke ked af det mere. Det giver en meget bedre skoledag for Matilde, og ovenikøbet smitter det også af på det faglige. Lærerne fortæller nemlig, at Matilde er rykket fra det gule felt i test til nu at ligge helt i top. Et lille tegn på, at trivsel er afgørende for en god læring. Og Matilde føler det som en befrielse, at hun nu kan sige farvel uden tårer.

Endda også mere end lige det ønskede

Matilde er også begyndt at sove på sit eget værelse. Og hun er god til det, og har gjort det frivilligt, fordi hun følte sig klar. Hun er gået fra at være bange for nye ting til at have GÅ-PÅ-MOD og være meget mere selvsikker i sine handlinger. Lige pludselig i svømmehallen kunne hun dykke, hvilket også var helt nyt. Og Matilde syntes bare, at det var fantastisk sjovt.

Så her er en pige, som er meget mere frisk nu. Fri til at nyde sit barneliv. Og med en ny robusthed, som hjælper hende hver dag i 0.klasse. Samtidig har Matildes mor også fået hjælp til at give slip på sin datter, når hun er ked af det. Vores mor-hjerte løber ofte med os, når vi oplever vores barn være ked af det, og sådan var det naturligvis også for Matildes mor.

Skiftene mellem forældre

Matilde er skilsmissebarn og pendler mellem Sjælland og Fyn. Det har altid været svært for Matilde at sige farvel, både til mor og far. Og ikke nok med, at det er blevet nemmere i 0.klasse at sige farvel, er det også blevet nemmere mellem mor og far. Matilde siger nu – stort set uden problemer – farvel til dem begge. Hun glæder sig til sine weekender hos far, og hun glæder sig også til at komme hjem til mor igen. Begge dele er blevet fint, fordi hun kan sige farvel uden at blive ked af det.

Matilde har fulgt mit SOS forløb sammen med sin mor. Første gang var far kommet fra Fyn for at være med. Matilde og forældre har arbejdet effektivt med alle øvelser og redskaber fra mig, og så når vi altid i mål. Også derfor er det så fantastisk med de små skolebørn. De vil så gerne, og hæmninger er der ikke mange af, så de kan kaste sig ud i øvelser, bare fordi det er sjovt. At det så samtidig virker helt fantastisk er en win win.

Læs om mit SOS forløb her