Traumeterapi handler om traumer, overbevisninger, tilgivelse – og at kroppen husker alt

Traumer fra vores barndom ændrer og former os, og ubearbejdede traumer bliver ved med at forme vores voksenliv.

I traumeterapien finder vi tilbage til de gamle overbevisninger, som ikke er gode for os. Vi ændrer overbevisningerne og beslutninger til bedre og mere i tråd med dit oprindelige selv – dit eget lykkelige univers, som du en gang var – dengang før traumer indtrådte i din barndom. Det går direkte ind og giver gode følelser, fordi du bliver glad. Du forstår, at du er så meget mere, end du troede. Men også at alt i fortiden har haft en mening, som har skabt dig, til den du er i dag. Gennem traumeterapi kan vi helbrede vores krop og give liv til vores dybeste ønsker og største drømme. Du opdager, at du kan opnå alt det, du inderst inde gerne vil.


At forstå vores traumer kan hjælpe os med at forstå os selv.

Forstå hvorfor vi reagerer, som vi gør og hvorfor vi vælger, som vi gør. Når vi fx (desværre) vælger at få vores børn med en voldsmand, når vi selv har været udsat for vold som barn. Når det viser sig at jeg er rædselsslagen for sygehuse, netop fordi jeg blev efterladt lige efter jeg blev født og det var en traumatisk oplevelse for mig som baby. Hvis ikke vi får ryddet op, handler vi på baggrund af vores oplevelser i barndommen.

Vores biokemiske indre verden ændres hele tiden, afhængig af vores følelser. Kærlighed, medfølelse og tilgivelse gør godt i din krop. Had, dømmesyge og jalousi gør det stik modsatte for din krop.

Lever vi i dag et rigt, sundt og meningsfuldt liv?

I en verden hvor der hvert år bliver brugt milioner af kroner til at forsvare os mod sygdom og forsøg på at kontrollere naturen. Brandslukning vil jeg nærmest kalde vores liv! Hvorfor ikke bare beslutte dig for, at du vil leve et sundt liv, istedet for at kæmpe for at undgå sygdom og først handle, når det er gået galt? Hvorfor ikke hjælpe børnene lige der, hvor de viser tegn på mistrivsel, i stedet for at vente til det går helt galt? Hvordan det er blevet mere normalt at tage en “fix-pille” og så er alt godt – i stedet for at handle løbende fornuftigt og i pagt med naturen?

Den personlige og nærværende kontakt forsvinder langsomt

I dag har vi erstattet det virkelige liv med personlig og nærværende kontakt, med film og virtuelle forhold, facebook og instagram. Det har allerede givet os et samfund med unge mennesker, som er ude i seriøst alvorlige problemer. Vi kan ikke holde til det. For vi bevæger os væk fra et rigt og meningsfuldt liv. I filmen Secret stilles et spørgsmål til en teenager, der er frustreret over sin kommende fødselsdag, som ligger præcis samme dag, som en attraktiv pige. “Vil hun helst have en hel masse gæster eller vil hun helst have hendes få rigtige venner med?” På den måde spørgsmålet stilles, opdager hun, at hendes få virkelige venner er de vigtigste og alt andet er ligegyldigt:-)

Dine følelser påvirker dine celler

Der er forsket i, at menneskelige følelser har direkte indflydelse på, hvordan cellerne i din krop fungerer. Det har længe været faktuel viden i den spirituelle verden. Menneskelige følelser har således direkte indflydelse på levende DNA. Ved at skabe præcise følelser i kroppen, påvirkes dna-molekyler. Vi har lært at tro på, at dna’ets tilstand i kroppen er noget givet, men forskning idag viser, at det faktisk er vores liv, som hele tiden ændrer kroppens biokemi – kroppens DNA. Det spejl som reflekterer vores tanker, følelser, sindsbevægelser og overbevisninger i dagligdagen, har direkte indflydelse på vores helbred. Også derfor er det så vigtigt, at vi får ryddet op og kan være frie til at føle kærlighed og accept af sig selv og andre mennesker.

Fortid former dit liv i nutid og fremtid

Den anden dag var jeg på kursus i Hot stone, hvilket er et fantastisk redskab, når man laver massage, som jeg gør. Kursuslederen var påbegyndt en stress-coach uddannelse og her så man kun fremad. Alt i fortiden har ingen indflydelse på vores nutid og fremtid, og det ville jo også være ret fantastisk, hvis det virkelig kunne være sådan. Det kan det måske for enkelte få mennesker, men det er dæleme ikke normalen. Hvis du har været udsat for omsorgssvigt som barn, hvordan skal du så bare lægge det fra dig? Det kan du kun, hvis du gennem traumeterapi kommer tilbage i episoder og får ændret overbevisninger.

Kun ved at ændre din erindring kan du lave en bevidsthedsændring

Der findes “kun” en måde at komme til en bevidstheds ændring i dit liv – og det er ved at ændre den oplevelse, som følger dig fra en dårlig oplevelse. Jeg har det meste af mit liv haft et ret dårligt forhold til min mor. Jeg kunne nævne mange ting, som jeg har været utilfreds med op igennem tiden, men det vil jeg ikke, for det er forduftet. Alt er ændret til en dyb forståelse og en kærlighed til en mor, som selv har været hårdt ramt, og gjort det bedste hun kunne. Jeg ved at hun på trods af alt, elskede mig – og det er idag det vigtigste for mig. Gennem én traumeterapi fik jeg et friere liv ift min mor. Jeg oplevede tilgivelse – og derefter en dyb kærlighed. Det har givet mig så meget ro i min krop.

Tilgivelse og traumeterapi

Traumeterapi er en forunderlig verden, fordi den kan gøre så meget godt for dit liv. Er du stresset, lever du med angst, lever du med lavt selvværd eller traumer og smerter i kroppen – så findes her tilgivelse og traumeterapi, hvor du kan ændre overbevisninger, som kroppen husker. Får du ændret gamle og uhensigtsmæssige overbevisninger, får du chancen for at leve et lykkeligere liv.

Læs mere om traumeterapi her