Synkronicitet er overalt, når man først får øje på det i sit liv. Det handler jo om at finde mening i tilværelsen og om tro. Efterhånden har flere og flere en oplevelse af, at der er en mening, fordi de små tilfældigheder i livet har haft stor betydning for os. Jeg tror, aller kender det der med, at man lige har tænkt på sin veninde eller sit barn, og så ringer vedkommende. Synkronicitet handler helt overordnet om at finde mening med tilværelsen og at tro på, at der findes en guddommelig plan med os hver især. Og når vi så oplever pudsige uforklarlige sammenhænge, understøtter det tilliden til, at der findes noget, der er større end os, og at vi alle har en rolle i universet.

Synkronicitet i mit liv

Synkroniciteten giver mening i mit liv, efter at jeg har lært at gå på “jagt” efter den – eller jeg vil hellere sige, være opmærksom på de ting, som sker rundt omkring mig hele tiden. Selv svære ting fra mit liv bliver nemmere at forklare, når jeg i dag kan se, hvilken forskel det har gjort for mig. Jeg blev skilt som 30-årig og det var en skilsmisse, som ikke var spor rar. Jeg stod alene med mine to små fantastiske piger og skulle nu klare mig selv med ansvaret for to børn. Skilsmissen kastede mig godt og grundigt ud i livet. Jeg måtte virkelig tage ansvar for at blive en glad mor. Jeg måtte kæmpe mig ud af vrede og bitterhed, som var ved at tære mig op indenfra.

De store Livsgørende ændringer

Jeg sagde mit job op og begyndte at læse til skolelærer. Jeg levede på SU og jeg kan med sikkerhed sige, det er nogle af de bedste år i mit liv – hvor vildt er det lige! Jeg havde vitterlig ingen penge. Jeg var alene, som jeg troede var en umulighed. Mine piger og jeg spiste risengrød mindst tre gange om ugen. Jeg cyklede rundt med pigerne i en anhænger, og var vild med det. Pigerne nød at sidde i vognen, og hvis vi cyklede hjem om aftenen, var der tæpper og lys til dem og så selvfølgelig en lille snack – og jeg elskede det, så jeg nærmest fløj afsted på cyklen. Som gevinst tabte jeg alle “gravid-kiloene” mens jeg cyklede løs de år, vi var alene. Når jeg kigger tilbage, er det nogle af mine lykkeligste år.

Var det nu også en “tilfældig” kvinde

En tilfældig kvinde fortalte mig en dag for over 20 år siden, at jeg skulle tage og læse en bog “Er du den rette for mig”, da jeg fortalte hende, at jeg aldrig i mit liv ville udsætte mine piger for endnu en skilsmisse. Bogen gjorde at jeg “smed” en daværende kæreste ud og ½ år efter mødte jeg manden i mit liv. Ja, han var helt anderledes end de fyre, som jeg tidligere var faldet pladask for, men han var den helt rigtige – og jeg er stadig lykkelig gift med ham, og har aldrig fortrudt. Han er en fantastisk far og en utrolig kærlig og alt omfavnende mand, som jeg elsker dybt ind i min sjæl. Med ham kan jeg være MIG. Havde jeg ikke læst den bog, ville jeg ikke have tænkt ud over min sædvandlige dømmekraft, når det gjaldt en evt ny kæreste.

Endnu en virkelig livsgørende ændring – endnu en synkronicitet i mit liv

For lidt over et år siden står jeg på Espresso House i Malmø og skal have en hyggelig dag med min bedste veninde og to dejlige piger – og så ender jeg med at smadre min hånd ned i porcelæns skår, som giver mig en frygtelig dag på Malmø Sygehus og 20 sting i hånden. Det gav mig dog to uger i ro, lige hvad jeg havde brug for. Jeg var nemlig max stresset. Jeg var på en skole, hvor jeg ikke måtte bruge alle mine kvaliteter og hvor jeg arbejde med et ægtepar, som for mig var en udfordring. Og så var jeg på vej videre, jeg ville bare ikke erkende det på daværende tidspunkt. Først flere måneder senere, forstod jeg virkeligt, at mit skolelærer job ikke var godt for mig. Jeg var konstant ked af det, stresset over et dårligt arbejdsmiljø osv og hang konstant i en tynd tråd. I virkeligheden var ulykken et kæmpe vink med en vognstang fra universet og et meget tydeligt tegn på, at det var tid til at komme videre. Jeg er i dag sikker på, at min ødelagte hånd eksisterer af en grund – at jeg ikke ville lytte til min egen mavefornemmelse.

9 almindelig synkronicitetsoplevelser:

At drømme om ting, mennesker eller dyr, som så optræder på samme måde i levende live.
At drømme om de afslutninger, som man ikke fik gjort i det bevidste liv
At være på rette sted på rette tid
At tænke på noget – og så sker det
At man går i biografen for at se en tilfældig film, der viser sig at handle om noget, man selv bokser med og man får den hjælp man manglede.
At få lige præcis den besked eller hjælp, du har brug for, på det helt rigtige tidspunkt.
At møde den helt rigtige person på det helt rigtige tidspunkt
Gentagende oplevelser som får dig på sporet af det helt rigtige for dig
Masser af mærkelige, men helt rigtige kærlige sammentræf

Jeg har oplevet alle- oplever alle. Hele mit liv er en stor strøm af synkronicitet. Hele tiden møder det mig og jeg takker taknemmeligt hver gang. Måske er det fordi, jeg i dag laver lige præcis det jeg elsker og gerne vil. Alt hvad der er sket for mig det sidste år, har været en lang strøm af synkronicitet. Min massage uddannelse. Min sundhedsfaglige grunduddannelse. At jeg skal til eksamen i traumeterapi om to uger. Mit forløb hos Synergi, som bliver betalt af Iværksætter Danmark. Når der kommer folk ind i min klinik, som viser sig at kunne hjælpe mig med virkelig nyttige ting. Når jeg tænker på Helle – og så ringer hun. Når jeg ser en film, og budskabet i filmen er lige hvad jeg har brug for… Jeg kan blive ved.

Hvordan kan du få synkronicitet ind i dit liv

Så hvad skal du gøre:
Start med at tænke tilbage på vigtige begivenheder i dit liv, og mærk efter, om dit liv giver mening lige nu. Går dit liv gevaldigt meget op ad bakke – måske du skal finde en anden måde at leve dit liv på.

Hvis ikke dit liv giver mening lige nu – hvad skal der så til for, at det kommer til at give mening. Det er første skridt:-)

Næste skridt er at gå på synkronicitetsjagt. Kig efter øjeblikke af meningsfuldhed i din dagligdag, aha oplevelser, eller læg særligt mærke til god kemi mellem dig og andre, måske fremmede på din vej. I går mødte var jeg tilfældigt i bad efter træning, en anden kvinde, som havde lige den farve håndklæder, som jeg går og leder efter – og så var den ovenikøbet bio-håndklæder og det er jo lige mig – aha – og så fik jeg også snakket med en sød kvinde og hele vejen ud af fitness-centret gik jeg og smilede…