Jeg har brugt et år på at blive RAB godkendt massør – Det var et ret fantastisk år – Et år hvor jeg lærte virkelig meget, som alle egentlig burde vide – RAB står for registreret alternativ behandler.

Den sundhedsfaglige grunduddannelse kræves for at blive RAB godkendt massør

100 timer med anatomi, 100 timer med fysiologi og 100 timers sygdomslære.

Sygdomslære

Sygdomslære er ikke lige mig. Det er for negativt og uden løsninger. For meget konstatering uden at komme med løsninger til hvordan vi hjælper kroppen ud af sygdom. Jeg har altid søgt årsagen til et hvilket som helst symptom i kroppen, og så handlet på det ved at give kroppen støtte. Det synes jeg mangler i pensum og sygdomslære.

Fysiologi

Til gengæld synes jeg fysiologi er utrolig spændende. Hvordan vores celler lever i kroppen med at hjælpe hinanden i et stort fællesskab. Hvordan kredsløbet fungerer sammen i en højere enhed, hvor alt er tilrettelagt til mindste detalje. Nervesystemet der arbejder sammen med kredsløbet og fx påvirker hjertets rytme, når vi er bange. Hvordan vores krop faktisk er så fantastisk, at den selv kan dræbe uønskede bakterier. Det er først, når kroppen i meget lang tid har kæmpet, at den udløser sygdom. En autoimmun sygdom er fx mange år undervejs. Netop fordi kroppen er så unik, at den langt hen ad vejen kan bekæmpe sygdom.

Anatomi

Anatomi er også spændende, men lidt for meget udenadslære, som ikke lige er mig. (Måske fordi jeg alligevel har nået en vis alder) Men i forhold til min opgave som RAB godkendt massør, er det en virkelig kæmpe stor fordel, at jeg har opnået så stor en viden om muskler, led og sener. Hvordan muskler helt op fra nakken, er forbundet med foden, og derfor kan problemer i foden, fx en hælspore, løses ved at få løsnet nakken. Hvordan mange mennesker spænder i sine kæber, og hvilken uheldig indvirkning det har på resten af kroppen. Kroppen hænger sammen fra top til tå, og et problem et sted på kroppen, kan udløses fra et helt andet sted.

Den praktiske uddannelse i massage

Den helt basale skolemassage er det første i uddannelsen. Her lærer du din grundlæggende massage på hele kroppen. Samtidig lærer du om vores bevægeapparat, knogler – led og muskler og hvordan det hænger sammen i massagen. Til hver del af kroppen har vi først lært om muskler og knogler på fx ryggen og så har vi masseret hinanden. Vi har 640 muskler, hvilket er ca 2/5 af vores krop. Virkelig vigtigt at passe godt på sine muskler.

Skadesterapi

Fordi jeg valgte at gå videre end den basale skolemassage, har jeg også haft 50 timer i skadesterapi. Et utrolig spændende kursus med en ung fysioterapeut, som fik os igennem hele bevægeapparatets patalogi. Lumbago, iskias, prolaps, myoser, piskesmæld, spændingshovedpine, fibersprængning, tennisalbue og alverdens andre skader. Utrolig spændende og der var altid nogen på kursus, som fejlede noget i bevægeapparatet.

Muskelterapi

Var endnu et kursus på 50 timer, som gik i dybden med musklerne. I det her forløb var der også stolemassage med undervisning af verdensmesteren i stolemassage.

Massage med hot stone

Efter at have købt sten og varmegryde var jeg klar til det her kursus. Det var spændende og SÅ dejligt også at modtage. Jeg bruger hot stone lige så tit jeg kan komme til det med mine klienter.

Massage med cupping og gua sha

Fra cupping.dk var der en træner, som fik os med på en rejse med cupping og gua sha. Igen var der hver gang nogen som fejlede noget, som han lige kunne fixe og vise os, hvordan man handler – på fx en stram nakke, spændte muskler.

Nakkemassage til nakkesmerter

Jeg valgte et ekstra kursus specifikt i nakken, fordi jeg oplever så mange mennesker have udfordringer lige præcis her. Min egen ældste datter har også tit store smerter i nakken, og således blev det også til et kursus her. Nakkemassage bruger jeg tit. Ikke hele massagen, men jeg løsner som regel altid nakken, hvis jeg kan se en sammenhæng med de udfordringer klienten kommer med.

Danmarksmesterskabet i massage

En hel weekend har jeg deltaget i danmarksmesterskaberne – og det er lige før, at det faktisk har været det mest udbytterige kursus, som jeg har deltaget i. Jeg var tilmeldt kategorien fysiurgisk massage, og jeg fik karakteren 10 i fire ud af seks punkter. Det var jeg ret stolt over. Jeg brugte mine hot stone til massagen, og det virkede rigtig godt for min klient.

I mål til RAB godkendt massør

Efter at have været i gang i 660 timer bliver man RAB godkendt massør og man kan glæde sig over at være registreret alternativ behandler, hvilket jo er et blåstempel fra Sundhedsstyrelsen. De 410 timer er selve den sundhedsfaglige grunduddannelse og resten er praktisk massage. Jeg føler mig utrolig rustet og klar til at hjælpe en masse mennesker med udfordringer i bevægeapparatet. Jeg er allerede i gang, og jeg har mange faste kunder, som kommer fast hos mig, fordi det virker. En spændingshovedpine som er forsvundet. En frossen skulder som er kommet sig. Rygsmerter som er forsvundet. Lændesmerter som er gået over. For at passe på sig selv og vedligeholde de gode resultater anbefaler jeg at komme til massage en gang om måneden.

Hvad får mine kunder ud af det

Mine kunder kan nu få dækket behandlingen af deres sundhedsforsikring. Samtidig kan de vide at de er i trygge hænder. At der er en forsikring, hvis et uheld skulle ske (det har jeg dog aldrig oplevet) At RAB massør betyder registreret alternativ behandler – et blåstempel af Sundhedsstyrelsen.

Læs mere her om mine forskellige massager