Hot stone massage – også kaldet Stenmassage – er en afslappende form for massage, hvis primære formål er at få dig til at slappe af. Har du meget om ørerne, og vil du bare gerne koble fra, er Hot stone massage én af de mest oplagte massageformer at vælge. Selve massagen er blid og behagelig.

Hvad er massage med hot stone?

Hot stone massage er – som navnet henviser til – massage med varme sten. Jeg masserer med de varme sten og mine hænder, hvor der skal masseres dybere, efter vævet er blevet varmet op. Stenene er afrundede og bløde og bliver ført hen over huden i blide og rullende bevægelser.

Hot stone massage stammer oprindeligt fra Indien, og er i vesten blevet mere og mere udbredt over det seneste årti.

Fordele ved massage med hot stone

Det er almindelig kendt, at varme har en løsnende og afslappende effekt på muskulaturen, og det er netop kombinationen af varme og massage, der er den største fordel ved massage med hotstone. Der flere fordele ved netop denne massageform:

  • Musklerne varmes op inden massagens start
  • Musklerne afspændes under massagen
  • Kombinationen af varme og massage er afslappende og afstressende
  • Der forløses endorfiner i kroppen under massagen
  • Massagen afhjælper stive og ømme muskler
  • Massagen er behagelig

Vil du gerne have en så afslappende og behagelig massage, at der nærmest er tale om at komme i en meditativ tilstand, skal du vælge hot stone massage. Her ligger du ikke og ømmer dig som ved nogle af de mere hårdhændede massageformer; du kan slappe af og nyde velværen.

Hvordan foregår massage med hot stone?

Har du set billeder af eller reklame for Hot Stone massage, ved du sikkert godt, at der er tale om runde, sorte sten. Det er nemlig ikke tilfældige sten, der bruges til massagen; det er lavasten.

Stenene varmes op til 50 grader. Det er en perfekt temperatur, der føles varm på huden uden at brænde. Stenene placeres i første omgang på og omkring muskulaturen i din ryg, så musklerne varmes op, allerede inden massagen begynder. Det giver dels en rar og afslappende fornemmelse i kroppen, men det varmer også musklerne op og stimulerer blodomløbet.

For at massagen skal være så glidende og behagelig som muligt, masseres der typisk i olie – og gerne nogle velduftende af slagsen. Din massage med hot stone foregår i min klinik i Næstved.

Her får du både en Hot Stone Massage og Dybdegående Massage

Hot Stone massage er en slags wellness massage, som er ret overfladisk. Formålet er at få dig til at slappe af og nyde massagen. En dybdegående massage arbejder dybere i muskulaturen og forsøger at afhjælpe spændinger og ømheder. Her får du begge dele.

Hvad er Hot Stone Massage godt for?

Hot stone massage menes at kunne hjælpe med at lindre stress, angst og muskelsmerter, forbedre blodgennemstrømningen og styrke immunsystemet. Din massage med hot stone foregår i min klinik i Næstved.

Læs her mere om mine massageformer