Og sikke et år. Fra skolelærer i 17 år til at tage et drastisk skridt mod usikkerhed – mod et nyt liv, hvor alt bliver sat på den anden ende. Som selvstændig og ejer af Stop og smil har jeg arbejdet, som jeg aldrig har arbejdet før. Mine fire børn har været lettere utilfredse, for de har savnet deres mor.

Jeg er sat i verden for at hjælpe børn

Fra den dag jeg fik min første datter, har jeg levet og åndet for børn. Mine egne børn og børnene ude i skolen. Når folk har spurgt mig, hvad jeg vil opnå i mit liv, har svaret altid været: “Mine børn og alle børn skal leve et godt liv, og det kan jeg hjælpe med”.

Det første år som skolelærer tog jeg en AKT-uddannelse, fordi jeg vidste, at det ville være min vej i folkeskolen. I mange år fungerede jeg som AKT-lærer, og igennem tiden har jeg hjulpet utrolig mange børn godt på vej. De sidste år i folkeskolen blev pengene mindre, og AKT-timerne færre, og det betød at jeg ikke kunne arbejde med de børn, som havde det svært. De var der stadig, men blev stille og roligt overladt til sig selv.

Stop og smil bliver til en realitet

De sidste år i folkeskolen blev til spirende tanker om, at jeg skulle være selvstændig. Jeg tog en uddannelse til traumeterapeut og en uddannelse til RAB-godkendt massør. Jeg tog også lige en sundhedsfaglig uddannelse i anatomi og fysiologi. Men først efter en ulykke med min højre hånd, blev jeg kastet ud i min drøm om at være selvstændig, og det blev til Stop og smil. Stop fordi du stiger stop, når et angstanfald er på vej. Smil fordi det sender hormoner rundt i kroppen og også stopper angsten i at overtage hele kroppen.

1. oktober 2023 har jeg haft Stop og smil et år.

  Jeg har nu haft over 100 børn og unge gennem mit SOS forløb. Jeg har faste massage kunder, som kommer hos mig en gang om måneden. Jeg har voksne, som kommer i mine stress forløb. Jeg har haft så travlt, og jeg har stadig meget travlt. I dag bruger jeg dog det meste af min tid på at hjælpe børn og unge. Så mange har brug for hjælp, og de kommer fra hele Sjælland. Nord for København. Fra Lolland og Falster. Fra Skælskør og Slagelse. Rigtig mange fra Roskilde og omegn og selvfølgelig også her fra Næstved og Vordingborg.

  Uden hjælp kan det ikke lade sig gøre

  Jeg kan ikke alt. Og det skal jeg heller ikke. Meget gør jeg selv. Jeg er drivkraften i Stop og smil, for det er mig, som tager imod alle børnene, og får dem ovenpå igen. Jeg elsker det, og selv hvis jeg havde millioner og ikke behøvede at arbejde, ville jeg stadig hjælpe alle børnene.

  Regnskab er dog overhovedet ikke mig, og derfor er jeg så heldig, at min dejlige mand klarer alt, hvad der har med regnskab at gøre. Jeg forstår mig ikke på det, og jeg vil heller ikke forstå det.

  Mine fire børn og to børnebørn er jo også ret fantastiske. De tror på mig. De synes det er mega sejt, at jeg hjælper alle de her børn, og derfor bidrager de også med deres egne historier fra deres opvækst. De har haft masser af udfordringer, men vi har klaret alle. Når jeg laver opslag på Facebook, er det meget med mine børn og deres liv. Så mange mennesker kan se sig selv i mine børn, og vi er ikke bange for at dele ud af os.

  Iværksætter Danmark og Synergi

  Med alle mine ideer som selvstændig, fandt jeg også ud af, at man kan få hjælp rundt omkring. Næstved Erhverv sendte mig til Iværksætter Danmark. Her kunne jeg søge EU-midler til et projekt om at lære noget, som jeg lige præcis manglede ift at være selvstændig ejer af Stop og smil. Det projekt førte mig ud til Synergi, og hold da op – hvor har jeg lært meget. Jeg har fået lært at lave en fantastisk hjemmeside og så meget mere. På et par måneder, som også var meget travle, lærte jeg så meget fra Synergi. I dag har jeg bestilt dem til at passe på mit Web-hotel. Hvilket er så vigtigt i en verden med hackere alle vegne.

  Fra en meget privat til en offentlig person

  Som selvstændig og ejer af Stop og smil er jeg gået fra at være meget privat til, at jeg nu er en offentlig person, som efterhånden rigtig mange mennesker kender. Det var lidt hårdt i starten, men i dag er det blevet det normale for mig.

  Jeg lærer hele tiden nye ting, fordi jeg selv bestemmer mig for det. Der kommer konstant nye tiltag til mit SOS forløb for børn og unge.

  Hvis du har lyst, kan du læse mere om min vej her;-)