Allerede efter 1. gang har Klara fået det meget bedre. Hun smiler mere. Hun begynder at blive inviteret med ud. Mor er blevet rolig ved at sende sin datter afsted i den nye skole. Spejlarbejde, som en af flere opgaver, er blevet lavet til at ændre ødelæggende overbevisninger.

Da Klara startede hos mig, havde hun et ønske om:
-at tro noget mere på sig selv.
-Ikke at bekymre sig så meget,
-og at blive en del af en pigegruppe på en ny skole.

Hvordan klarer teenagere afvisninger?

Klara har skiftet skole. Hun følte sig ikke godt tilpas på den gamle skole. Hun følte sig afvist af sine klassekammerater, og hun var konstant bange for, hvad de andre mente om hende. Det er svært at skifte skole. Udfordringer fra den gamle skole, kan finde på at følge med, og det gjorde de også for Klaras vedkommende.

Klara kendte fx ikke kulturen i den nye klasse, og når de skulle spise frokost satte alle pigerne sig sammen. Ingen spurgte Klara, og derfor følte hun sig udenfor. MEN ingen spurgte nogen som helst. Alle satte sig sammen, uden at de opfordrede hinanden til det. Sådan havde Klara ikke tænkt over det, og det “wake up call” gjorde, at Klara følte sig mere sikker i at sætte sig sammen med de andre piger.

Efterhånden i processen begyndte Klara at tro noget mere på sig selv, og på lejrturen blev det okay nemt at være med, selvom frygten for turen havde været der. Klara lærte pigerne bedre at kende, og lige pludselig begyndte hun at blive inviteret med til arrangementer. Klara var blevet gladere og kunne begynde at tro på, at hun var god nok, som hun er.

Tankekort

Klara og hendes mor blev introduceret til at lave tankekort sammen med spejlarbejde for at ændre uhensigtsmæssige overbevisninger. Det har virket godt, for Klara er blevet mindre bekymret, fordi hun husker sine gode tankekort, når tankemylder begynder.
– “Jeg er god nok, som jeg er”.
– “Mit liv udfolder sig perfekt”. Og mange flere… Og de virker…

Taknemmelighed

Har Klara og hendes mor også lært at dyrke. Taknemmelighed kan nemlig feje alle dårlige tanker ud af hovedet. Sammen med taknemmelighed findes bekymring ikke. I samme omgang lærte Klara, hvordan vi alle kan passe på vores egen energi, i en verden med fuld drøn på.


Arbejdet med forløsning af blokeringer

“Selvom jeg er bange for at blive afvist og hvad andre tænker om mig, så er jeg god nok som jeg er”.
”Selvom jeg bliver sur på mig selv, når jeg ikke kan leve op til mine egne forventninger, så er jeg god nok som jeg er”. Vi er rigtig gode til at slå os selv oven i hovedet, når vi tænker dårligt om os selv. Det er ærgerligt, for det gør livet hårdere end nødvendigt er.

Arbejdet med forløsning af blokeringer har også hjulpet til at komme af med negative overbevisninger

Teenageres kritik af eget udseende

Også for Klaras vedkommende har det været et issue. Klara synes at hendes hud er rød, og det er kun det, som hun ser i spejlet. Klara har levet med acne i mange år, og selvom huden nu er rigtig fin, er den lidt mere følsom. Klara er en utrolig smuk pige. Det kan jeg sagtens fortælle hende, men når hun har bestemt sig for, at hun ser forkert ud, så kan jeg ikke overbevise hende om andet.

Derfor opfordrede jeg Klara til at starte på noget spejlarbejde for at ændre hendes overbevisninger om sit udseende. Klara fik nye tanker med hjem, som hun skulle sige til sit spejlbillede. Hun syntes det var lidt skørt, men hun ville gerne give det en chance, for hun var faktisk ked af at have det sådan med sit udseende. Alle de andre ting, som hun havde lavet i SOS forløbet havde virket, så selvom det var lidt skørt, var hun frisk. Dejligt, for jeg ved at det virker.

Klara har fulgt SOS trappen – vejen til dit barns trivsel