Har dit barn det svært:

I både institutioner og på skolerne sidder der mange børn, som lider af skoletræthed, som synes det er svært at falde til og føle sig tilpas. I Danmark skal man helst ikke være for meget anderledes end normalen. Samtidig går alt hurtigt og man skal være stærk for at følge med. Børn skal mestre meget mere end tidligere, de skal lære at læse i en tidligere alder og børn går i dag i skole i meget længere tid end tidligere.

Er det altid rimeligt?

Der kræves generelt rigtig meget af vores børn i dag. Helt selvfølgelig er det ikke barnets skyld, men det er barnet, som det går ud over. Det er barnet, som kan få det svært og som så begynder at mistrives. Bare det at være et introvert barn i en ekstrovert verden. Der har jeg selv været – og jeg kan fortælle jer, at det er ikke sjovt! Stille, eftertænksomme, alvorlige og dybe børn bliver ofte forbigået i en ekstrovert verden.

Hvilke påvirkninger kan også gøre det svært for dit barn?

Der kan også være deciderede grunde til at dit barn har det svært, fx

  1. mobning og drillerier i skolen eller på nettet
  2. presset fra skolen eller lærerne
  3. flytning til en ny skole
  4. skilsmisse
  5. Barnet kan have svært ved at udtrykke hvad der er galt, fordi de ikke selv har svaret på det eller er bange for følgerne af det de fortæller. Tit tror barnet desværre, at det er deres egen skyld…

    Det kan give tydelig tegn med nedtrykthed og ondt i maven. At barnet begynder at klare sig dårligere end normalt i skolen. At barnet trækker sig fra venner og sociale arrangementer og bliver mere ængstelig end ellers. Alt i alt bare går tilbage i en ellers god udvikling.
    Da jeg var børnerådgiver i Børns Vilkår havde jeg mange børn forbi med ondt i livet. I dag har jeg så mange forskellige redskaber, at jeg hurtig kan hjælpe til at ændre udviklingen til en ny og positiv retning, hvor vi sammen skaber plads til, at barnet kan udfolde sig med alle de iboende ressourcer, som der ligger og venter på at komme ud. Om det er angst – lavt selvværd – stress – mistrivsel – stresset – det er lige ødelæggende, og derfor arbejder jeg målrettet med alle problemstillinger i min klinik.

Er dit barn skoletræt?

Tænk over, hvor meget vi talesætter det gode i at tænke, være kloge og fagligt dygtige. Skolen fodrer hovedet dagen lang og de fag, hvor der arbejdes kreativt, bliver mere og mere nedprioriteret. Må man være god til noget, der ikke er på skoleskemaet? Ja for pokker! Vi skal alle blive meget bedre til at rose vores børn for at gøre noget andet og godt for os selv og vores medmennesker. Synge, løbe, lege, spille, arrangere filmaftener, være en god ven eller søster. Der er så meget andet end skole – og vi skal blive bedre til at vælge andet til, så børn idag ikke kun roses for at være god i skolen.

Presset fra skolen

Skoletræthed påvirker børns udvikling i skolen. Et problem der påvirker mange familier i dag, hvor den daglige dynamik og hverdagslivet kan være meget krævende for børn. Samtidig lægger skolen er stort pres på børn, med gentagende flere og højere krav og flere timer på skoleskemaet.

Skoletræthed er et alvorligt problem, som man bør handle på, da vi ikke kommer udenom, at uddannelse er en vigtig del for at skabe et godt voksenliv. Skoletræthed kan være en vanskelig betingelse at identificere og her kan jeg også være behjælpelig.

I mit SOS forløb kan du hjælpe dit barn mod skoletræthed