Nakkesmerter er smerter eller ubehag lokaliseret i området fra undersiden af kraniet til den øverste del af skulderpartiet. De kan opstå gradvist eller pludseligt, og smerterne kan variere fra lette til meget stærke. I nogen tilfælde vil nakkesmerter ledsages af udstråling til skuldre eller arme og hovedpine kan også opstå – nakkemassage vil være en yderst effektiv behandling.

Med en nakkemassage kan du sige farvel til nakkesmerter og stress – og endda sige farvel til smerter andre steder i din krop – og det er lige her i Næstved.

Smerter i kroppen kan stamme fra nakken

En hælspore kan fx hænge sammen med en stram muskel i nakken. Splenius capitis, levator skapulae og sternocleidomastoideus. Nu vi er ved hælspore, har jeg gode erfaringer med at behandle en hælspore. Vidste du fx at det er godt at lave venepumpeøvelser om aftenen. Vidste du også at det er godt at putte is på din hælspore om aftenen. Og hvis du samtidig oplever uro i dine ben, kan det sagtens være, at du mangler kalk i kroppen.

Spændinger i nakken

Rigtig mange mennesker oplever at have spændinger i nakken, forskellige nakke smerter, men også spændings hovedpine eller en generelt begrænset bevægelighed. Det er meget almindelig at vi mennesker spænder op i musklerne i nakken og hæver skuldrene ved psykiske belastninger. Dagliglivets stress og belastninger kan også sætte sig som spændinger i nakken.

Uhensigtsmæssige arbejdsstillinger

Mange timer hver dag foran en computer. Når vi sidder og kigger nedad i vores mobil. Når vi har siddet otte timer i samme arbejdsstilling, begynder vi at hæve skuldrene og så spænder musklerne i nakken.

Kan stress sætte sig i nakken

Årsagen til at nakken reagerer kraftigt på stress skyldes, at hjernen sender et signal ned i toppen af nakken i et nerveloop, inden at signalet kommer retur til hjernestammen og sender stress signalet videre ned gennem rygmarven og ud til kroppens organer og muskler. Har du stress i kroppen samtidig med nakkesmerter vil en nakkemassage hos mig i Næstved være en rigtig god ide. I nakken findes muskler i mange lag og derfor er nakkemassage ikke en hård massage, men mere ligesom kranionsakralterapi for netop at komme ind til de inderste lag af muskler.

Nakkespændinger kan være det, som er årsag til din spændings-hovedpine / migræne

Smerter fra nakken kan oftest stråle op i hovedet, ned mellem skulderbladene eller ned på brystkassen. 13% af alle danskere har ondt i nakken lige nu. Spændingshovedpine eller nakkesmerter er ikke en sygdom, men et fornuftigt advarselssignal fra kroppen. Op mod 90% af befolkningen skærer tænder, og spændinger i kæbeleddene kan også føre til nakkesmerter og hovedpine.

5 tips til at holde din nakke i god form

Indret din arbejdsplads ordentlig, så du sidder lige i øjenhøjde med din computer
Undgå at sidde for længe ned i løbet af dagen
Hold din telefon eller tablet i øjenhøjde
Undgå at hænge tasken på kun den ene skulder
Motioner – det er altid en god ide at holde dine muskler i god form

Nakken – holistisk set

Halsen som hænger sammen med nakken er en af vores mest sårbare steder. Her løber der nerver og blodbaner. Halsen kan være dit “opbevaringssted” når det gælder stress og frygt. Halsen og nakken kan fortælle dig noget om din evne til at udtrykke dig, da det er her du kan “kvæle” dine følelser ved at holde igen på stemmen og alle de følelser, som du undertrykker. Nogle af de følelser, som sidder i nakken og halsen kan være sorg, skam, frygt, smerte eller gamle traumer.
Kæbespændinger kan også hænge sammen med nakkesmerter. Skærer du tænder eller bider kæberne sammen, og generelt har svært ved at give slip, kan disse problemer vise sig som nakkesmerter.

Nakkeproblemer kan have relation til mange ting i dig. Derfor tilbyder jeg nu også nakkemassage mod nakkesmerter og andre udfordringer i kroppen – i min klinik i Næstved.

Læs mere om mine andre massager

Vil du gøre noget for at mindske din stress, kan du læse om mit tilbud med traumeterapi