Jeg har oplevet både panikanfald og angstanfald. Både som barn og voksen. Jeg tror de fleste, har oplevet det. Vi snakker bare ikke om det, for så er vi selvfølgelig ikke helt så perfekte, når vi ikke klarer hverdagen til UG.

Jeg kan fortælle til de heldige af jer, som ikke har oplevet det. Det er så ubehageligt og ikke noget jeg ønsker for nogen som helst – og slet ikke børn og unge.

Hvad er et panikanfald?

En pludselig opståen følelse af intens frygt. En følelse af ikke at kunde holde ud at være i sin krop. Et af hovedtrækkene ved et panikanfald er, at når først et har været der, har anfaldene det med at komme igen og igen.

Hvilke symptomer er der på et angstanfald?

Angstanfald ledsages af en række symptomer som hjertebanken, du sveder over det hele og du ryster måske på hænderne. Du kan blive tør i munden og have en fornemmelse af åndenød og ofte kan du også opleve en trykken for brystet.

I mine sidste år som folkeskolelærer havde jeg en konstant trykken for brystet og kunne hive efter vejret med lungerne, fordi jeg ikke følte at jeg kunne trække vejret. Jeg lod en ukompetent skoleleder få for meget magt over mig, så jeg dagligt måtte være på forkant med hans pludselige overfald på mig. Under traumeterapi lærte jeg, at jeg levede med den følelse i kroppen, hvorfor det var så “nemt” for en dårlig leder at kaste sig over mig. Heldigvis har jeg fået “fixet” den følelse.

Hvad kan udløse panikanfald og angstanfald?

Når du gennem længere tid presser dig selv i en hektisk hverdag, hvor ligningen ikke går op, vil du blive lettere disponeret til enten panikanfald eller angstanfald. Belastende livsbegivenheder som fx en skilsmisse, et dødsfald, mobning eller skift af skole uden bedring kan udløse anfald. Men en længerevarende periode med en stresset hverdag, hvor ligningen ikke går op, vil du også være modtagelig.

Børn med panikanfald og angstanfald

Når børn oplever panikanfald og angstanfald er deres grænser blevet overtrådt gennem flere år. Børn og unge vil så gerne gøre os voksne tilfredse. De vil gerne være gode og opleve ros. Derfor strækker de sig utrolig langt for at opnå den anerkendelse, som er så vigtig for dem. For de børn som ikke klarer presset og som udelukkende opnår anerkendelse udefra, vil det være meget mere sandsynlig, at de bukker under for presset. Kroppen siger stop og angstanfald og panikanfald bliver en del af deres hverdag.

Hvor er forståelsen for børnene?

Hvis du som forældre har et barn med angst og du aldrig selv har haft angst inde på dit eget liv, så kan du ikke sætte dig ind i dit barn. Du kan ikke forstå dit barn og ikke forstå hvor hårdt dit barn har det. Du vil gerne og du kan også langt hen ad vejen se, at det ikke er godt. Men jeg kan fortælle dig, at du ser kun det, som dit barn tillader dig at se. Dit barn vil aldrig fortælle dig, hvor hårdt det rent faktisk er.

Søg nu hjælp

Derfor er det vigtigt, at du som voksen handler. At du ikke går og venter på et system med lange ventetider. Ventetiden gør nemlig intet godt for dit barn. Det bliver kun værre og værre for hver dag, der går. Det kan være, at I selv skal ud og betale for hjælp. Det kan være, at I skal på kursus i at hjælpe jeres barn. Det kan være, at I finder noget helt tredje. Det er en prioritering, men en vigtig en af slagsen.

Gode råd her og nu til at frigøre barnet

Lær teknikker der kan give ro (det lærer I på SOS trappen til trivsel)
Motioner lidt/meget hver dag
Brug naturen så meget som muligt
Hold igen med alkohol
Minimer indtaget af sukker og stærkt forarbejdede fødevarer
Slet TIKTOK fra dit barns mobil
Fjern mobilen et par timer hver dag
Indfør kreative stunder med alt anden end skærm
Grin sammen af alt hvad I kan finde på at grine af

Børn med panikanfald og angstanfald i min klinik

Jeg hjælper også børn med panikanfald og angstanfald. Jeg ved hvordan de har det, for jeg har selv været der. Det giver mig allerede der en kæmpe fordel, for vi snakker samme sprog. Desuden har jeg så mange teknikker til krop og hjerne, for at barnet kan komme på rette køl her. Læg mærke til, at jeg hjælper børn af med angst. Ikke som andre steder, hvor dit barn lærer at leve med angsten. I min verden er den helt gal. Et barn skal ikke lære at leve med angst. Den skal helt ud af kroppen, så barnet rent faktisk kan leve et værdigt børne liv.

Læs mere om mit forløb SOS trappen til trivsel