Telefon nummer

30281158

Email

stopogsmil@knarreborg.com

Åbningstider

Man - Fre og søndag: 10- 18. Konsultationer i Næstved og Roskilde

Få stress og uro og spændinger ud af kroppen med en kropsmassage for 475 kr for 55 minutter. Du kan også vælge en helkropsmassage incl. klangmassage for 795 kr, som tager 1½ time på briksen.
Begge afsluttes med en kop detox-te.

Din massage foregår i et dejligt lokale i min klinik, som er indrettet udelukkende helt til massagens formål. Du skal intet medbringe. Jeg står klar med en ren briks med lagen og varme håndklæder, som du får over din krop, så kun den del, som bliver masseret er fri. Hvis du ønsker afslappende musik, så hører du det under din massage, hvorved du selvfølgelig kommer helt ned i gear og kan nyde din massage fuldt ud. Hvis du hellere vil snakke under massagen, så gør vi det. Du bestemmer hvordan din massage skal foregå:-) Jeg har flotte nye malerier på væggene og tændte stearinlys – og så har jeg altid varme hænder;-)

Mange af os bruger vores muskler uhensigtsmæssigt og/eller for lidt, således at vi får muskelubalancer samt spændte, slappe eller ukoordinerede muskler, som ofte også er ømme. Myoser (ømme spændte fortykkelser) findes netop i muskler og kan med fordel lindres ved massagle. Muskelubalancer og spændte/slappe/ukoordinerede muskler kan medføre problemer for andre ordansystemer – fx spændíngshovedpine og led ubalancer / -gener.

Massage har en række helbredsmæssige fordele. Vi har alle fortjent massage, minimum en gang om måneden, og hvis vi vælger os selv til, vil vi give vores krop og sind en kæmpe gave.

Massage reducerer puls og blodtryk, og er således særdeles godt, hvis du også har stress tæt inde på livet. Massage øger også blodgennemstrømning, hvorved vævet iltes og tilføres flere af de gode næringsstoffer, hvorved kroppen lettere kommer af med de ophobede affaldsstoffer.

Massage virker beroligende og reducerer mængden af stresshormoner i kroppen. Som tidligere beskrevet, fremmer massagen blodgennemstrømningen og den udrensningsproces, der transporterer affaldsstoffer væk. Endelig kan massage også øge mængden af protein, der beskytter mod blandt andet infektioner, i blodet. Det er alt sammen med til at gøre dit immunforsvar stærkere.

Her er hvad der fx sker udvalgte steder i din krop

… i bindevævet? Bindevævet er depot for blandt andet affaldsstoffer og fedt. Det består af især kollagen og elastin, hvilket gør det mere stift end muskelvæv. En dyb bindevævsmassage kan dog blødgøre vævet, og den øgede blodgennemstrømning vil fjerne affaldsstoffer og efterlade bindevævet lettere, renere og mere smidigt.

… med immunforsvaret? 

Massage virker beroligende og reducerer mængden af stresshormoner i kroppen. Som tidligere beskrevet, fremmer massagen blodgennemstrømningen og den udrensningsproces, der transporterer affaldsstoffer væk. Endelig kan massage også øge mængden af protein, der beskytter mod blandt andet infektioner, i blodet. Det er alt sammen med til at gøre dit immunforsvar stærkere.

… med nervesystemet?

Massage bringer sensoriske nerver, der måtte være irriterede, i balance og reducerer gammanerveaktiviteten i dem. Det giver en ro og balance i det autonome nervesystem, særligt den sympatiske del, som blandt andet har indflydelse på puls, blodtryk og bevægelser i mave-tarm-kanalen. Det er med til at gøre dig rolig, afslappet og veltilpas efter massagen.

… med fordøjelsessystemet?

Når man bliver masseret, frigives forskellige enzymer i kroppen. En del af dem arbejder i fordøjelsessystemet med at nedbryde og optage det, personen spiser. Desuden giver massagen hele peristaltikken – altså tarmens bevægelser – en hjælpende hånd, så fordøjelsen glider bedre.

… hvis man døjer med hovedpiner?

Massage er effektiv som supplement til mange former for sygdomsbehandling. Hvis du døjer med spændingshovedpine og andre hovedpineformer, for eksempel spændingsrelateret migræne, kan massage reducere antallet af anfald, varigheden af dem og graden af smerte og ubehag.

… hvis man lider af kvalme og er svimmelhed?

Kvalme og svimmelhed kan opstå af mange forskellige årsager. I en del tilfælde skyldes det en overbelastning af skulder- og nakkemuskler, og her kan massage hjælpe. Når de belastede muskler får den rette behandling og afspænding, vil kvalme og svimmelhed meget ofte aftage eller forsvinde.

… hvis man er stresset?

Massage øger niveauerne af dopamin og serotonin og sænker niveauet af stresshormonet cortisol i blodet. Berøringen af huden frigiver desuden hormon, et såkaldt socialt hormon, som blandt andet aktiverer tilknytningen til andre mennesker, præcis som det ses mellem barn og forældre. De hormonelle påvirkninger gør dig gladere, og det mindsker din risiko for at blive stresset, angst og deprimeret.

… hvis man har smerter?

Massage har en række smertelindrende virkninger og kan reducere behovet for smertestillende medicin. Først og fremmest øger det blodgennemstrømningen og fjerner derved hurtigere affaldsstoffer i spændte muskler og ikkeelastisk bindevæv. Det kan i sig selv lindre ømhed og smerter. Massagens arbejde med bindevævet forlænger, strækker og smidiggør desuden ens bindevæv, så der kommer mere plads og færre spændinger i bevægeapparatet. Det vil være med til at fjerne smerter, man måtte have for eksempel som følge af uheldige arbejdsstillinger eller flittig brug af stiletter med lidt for høje hæle. Endelig udløser massage endorfiner, som vi populært kalder for kroppens egne morfinstoffer. Endorfiner hæmmer hjernens evne til at opfatte smerte. Derved kan ubehag og smerter føles mindre eller helt forsvinde.

… med restitutionsevnen?

Når massagen afslapper dine muskler, stiger blodgennem-strømningen og giver mere ilt og næring til dem, samtidig med at affaldsstoffer hurtigere fjernes. Det giver en mere effektiv restitution. Træner man hyppigt, hårdt eller meget, kan massage hjælpe dig til at blive hurtigere klar igen og til at undgå skader.

Klangmassage

Under en klangbehandling vil du typisk glide ind i en tilstand, hvor du kommer ned i de langsomme hjernebølger, der er forbundet med de dybereliggende traumer. Her åbnes for forløsning af traumatiske begivenheder i underbevidstheden.

Klangmassage foregår på briks med tøj på og tæpper over sig, hvis det ønskes. Klangmassage giver en lethedsfølelse i kroppen, som om man svæver på en lyserød sky, og forskning fortæller, at klangmassage kommer dybt ned i kroppens celler og helbreder alt hvad der evt skal helbredes. Den giver energi og overskud og glæde. Forkæl dig selv med en klangmassage en gang om måneden og du vil opleve, at dit liv virkelig begynder at udfolde sig.