Telefon nummer

30281158

Email

stopogsmil@knarreborg.com

Åbningstider

Man - Fre og søndag: 10- 18. Konsultationer i Næstved og Roskilde

Er du også træt af din indre kritiker? Så skal du først og fremmest vide, at det er du ikke alene om. Måske er du ikke engang rigtig bevidst om, hvad den siger, men tro mig, din krop og dit hjerte lytter hele tiden med – og din krop husker alt. Faktisk er det noget, som du lærer, når du kommer i min klinik. Jeg viser og lærer dig nemlig, hvordan du kan spørge din krop til råds om vitterligt alt! Din krop kan du ikke snyde, for den har lagret alt information. Derfor er din indre kritiker også en ret farlig og blind passager at have med i din krop.

Erkend stemmen

Først og fremmest skal du lære at identificere den, ellers kan du jo ikke gøre noget ved den. Den kører derudad med negative budskaber (fra din underbevidsthed) som “du er ikke god nok” (kommer jeg til at vælge, for den hænger nærmest fast i alle) Det kan også være den stemme, der siger til dig, inden en eksamen, at du nok dumper eller inden en jobsamtale, at du sikkert ikke får jobbet. Stemmen er nedbrydende frem for opbyggende. Derfor skal du arbejde på at komme fri af den. Den gør intet godt for dit liv.

Vores fortid hænger fast ved os

Der var engang, at din indre kritiker havde en funktion. I en eller anden gammel episode, har den passet på dig. Måske har folk grinet af dig, måske er du blevet mobbet eller noget tredje, og stemmen vil nu beskytte dig mod, at det gentager sig. Men problemet er, at stemmen (underbevidstheden) får overmagten og nu bliver hård og nedbrydende frem for at være rar og konstruktiv. Samtidig er der noget meget vigtigt her, de situationer du står i idag svarer nødvendigvis ikke til den situation, du stod i tidligere i fx din barndom. Derfor skal du arbejde på at komme af med stemmen, så du ikke tillægger det, den siger, for stor værdi, så det kommer til at styre dit liv.

Tænk, hvis du talte sådan til andre

Overvej hvad der ville ske, hvis du nedgjorde og talte dårligt til din veninde, som du taler til dig selv. Hvor mange venner ville du egentlig have, hvis du svarede “du er også bare en stor idiot” når en veninde kom og sagde, hun var ked af det over noget dumt, hun havde sagt eller gjort? Og ville du være ven med en, der talte til dig, som din indre kritiker taler til dig? Nej, vel.

Afbryd den kritiske stemme

Ved at gøre noget aktivt, kan du afbryde den konstante kritiske stemme. Hvis du er under meget hårdt angreb, kan det hjælpe at flytte sig fysisk fra et sted til et andet, fx gå en tur ud i naturen, som er en af mine favoritter, og som jeg dyrker bevidst hver dag. Jeg kan endda tage mig selv i at kramme et dejligt flot og højt træ, fordi det bare kalder på mig, og fordi træet kan hjælpe mine energier til at komme i balance og det er jo faktisk bevist, at det forholder sig sådan, som jeg også skrev om i mit indlæg om kvantefysikken. Er det ikke fantastisk, at videnskaben har erkendt, at naturen faktisk kan hjælpe os positivt, netop pga af vores energispiraler, som vi alle har i kroppen, og som har det hårdt, når vi kører på med negativitet. Naturen er således utrolig hjælpsom i mange sammenhænge – der sker simpelt hen noget i hjernen og kroppen, når vi kommer ud i naturen og sanser og mærker den.

Tør du sende din indre kritiker til Langbortistan?

Mange – specielt kvinder – har levet med sin indre kritiker hele livet og er blevet tryg i det. På trods af at livet er hårdt, så er det velkendt og føles som hjemme. Problemet er bare, at livet skal jo ikke være hårdt og det skal slet ikke være en kamp hver dag, hvor man er bange for, hvad der kan ske, for tænk nu hvis der sker det, som man netop er bange for vil ske. Vi har kun et liv, og det skal da nydes 100%. Derfor er traumeterapien så fantastisk, fordi den på meget kort tid kan hente de gamle overbevisninger op til overfladen og ændre dem, så der nu kan blive lavet gode og nye overbevisninger, som netop kan sende den indre kritiker til Langbortistan:-)

Recommended Articles

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.