I både institutioner og på skolerne sidder der mange børn, som har det svært, som synes det er svært at falde til og føle sig tilpas. I Danmark skal man helst ikke være for meget anderledes end normalen. Samtidig går alt hurtigt og man skal være stærk for at følge med. Børn skal mestre meget mere end tidligere, de skal lære at læse i en tidligere alder og børn går i dag i skole i meget længere tid end tidligere. Der kræves generelt rigtig meget af vores børn i dag. Helt selvfølgelig er det ikke barnets skyld, men det er barnet, som det går ud over. Det er barnet, som kan få det svært og som så begynder at mistrives. Bare det at være et introvert barn i en ekstrovert verden. Der har jeg selv været – og jeg kan fortælle Jer, at det er ikke sjovt! Stille, eftertænksomme, alvorlige og dybe børn bliver ofte forbigået i en ekstrovert verden.

Der kan også være decidere grunde til at dit barn har det svært, fx

  1. mobning og drillerier i skolen eller på nettet
  2. presset fra skolen eller lærerne
  3. flytning til en ny skole
  4. skilsmisse

    Det kan give tydelig tegn med nedtrykthed og ondt i maven. At barnet begynder at klare sig dårligere end normalt i skolen. At barnet trækker sig fra venner og sociale arrangementer og bliver mere ængstelig end ellers. Alt i alt bare går tilbage i en ellers god udvikling.
  5. Barnet kan have svært ved at udtrykke hvad der er galt, fordi de ikke selv har svaret på det eller er bange for følgerne af det de fortæller. Tit tror barnet desværre, at det er deres egen skyld…

    Da jeg var børnerådgiver i Børns Vilkår havde jeg mange børn forbi med ondt i livet. I dag har jeg så mange forskellige redskaber, så jeg hurtig vil kunne hjælpe til at ændre udviklingen til en ny og positiv retning, hvor vi sammen skaber plads til, at barnet kan udfolde sig med alle de iboende ressourcer, som der ligger og venter på at komme ud.